Edició 2020

10 de maig de 2020


Ivars de Noguera es un municipi de la comarca de la Noguera amb 351 habitants, situat al marge esquerra del Noguera Ribagorçana i molt aprop de la muntanya Montpedró amb l’ermita de Sant Salvador al cap d’amunt.

La cursa Montpedró Trail va néixer el 19 de maig de 2013 a la població de Castillonrroy de la mà dels socis del Club Esportiu Rocko Almenar, i aquest any, 2020, celebrarà la seva 6ª edició, i per cinquè any consecutiu a Ivars de Noguera.

La Montpedró és una cursa de mitja muntanya que ens permet redescobrir molts dels racons oblidats que hi ha al voltant de la serra Montpedró amb l’ermita de Sant Salvador al capdamunt, i fomentar l’esport d’una manera saludable i apta per a tots els públics.

Tota la serralada que envolta el pantà de Santa Anna és un lloc molt inexplorat i salvatge que ens deixa gaudir de racons tan bonics com desconeguts.

La Montpedró ens mostra des d’un punt de vista esportiu i lúdic la part situada més al sud-est del pantà de Santa Anna, amb racons tan emblemàtics com són: l’ermita de Sant Salvador i la seva pujada a 4 grapes pel corriol del Yogui; la cresta de Montpedró; el pas per les coves de Salgar, amb un descens curt però molt bonic i poc conegut, el corriol del Bubu, antic camí que comunicava la zona del poblat de Santa Anna amb Baldellou, i el petit poble d’Ivars de Noguera.

Des de La Montpedró intentem fomentar l’esport, posant a l’abast de tot el públic una cursa i caminada de muntanya amb 3 circuits molt marcats, un per a persones més experimentades amb 28km +1500m de desnivell, un altre amb 18km +900m de desnivell per tal que tothom es pugui iniciar i conèixer el món de les curses de muntanya, i un de 8km +100m per fomentar l’activitat familiar i iniciar als mes petits, a més a més les curses es poden fer corrent o caminant.

Des de la segona edició La Montpedró es celebra a la població d’Ivars de Noguera i està organitzada pel club Club Esporti Rocko Almenar amb el suport de l’Ajuntament d’Ivars de Noguera i la Diputació de Lleida, i es troba dins el circuit de curses de muntanya TRS Lleida, https://www.facebook.com/trailrunninglleida, gestionat per l’entitat EKKE. La inclusió dins del circuit i la bona gestió de la cursa per part dels organitzadors i voluntaris ha fet que la participació dels corredors augmenti en cada edició, fins al extrem que en les tres darreres edicions les places s’esgotessin abans del dia de la cursa arribant als 400 corredors.